четверг, 16 марта 2017 г.

Інформаційне суспільство

Уінстон Черчель сказав: «Хто володіє інформацією, той володіє миром»
    І це справді так. Ми живемо в час технологічного прориву, і все, що відбувається в світі може стати відомим просто зі пару секунд. Кожна людина хоче бути обізнаною в тому, що відбувається навколо неї. І для цього нам стають в пригоді всім добре знайомі соціальні мережі, і які справді роблять світ ближчим. 
    Але, чи в усіх є однакова можливість використовувати наявні ресусри? Авже ж ні. Це може бути з  2 причин: відсутність можливості в придбанні або користуванні технологій, або необізнаність в роботі з ними. Тож для цього в навчальних закладах існує такий предмет як Інформатика, який може поглибити знання учнів в цій сфері.
    З іншого  боку, будучи частиною інормаційного суспільства, ми можемо мати загрозу використання нашої особистої інформації іншими користувачами. Тож завжди треба бути дуже обережним в тому, що ви пропонуєте до загального доступу та які наслідки це може спричинити. 

Презентація

8 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Ольго, чудовий допис і влучні думки! Сподобалось як ти обґрунтувала доцільність навчання інформатики у школах. В цьому питанні я тебе цілковито підтримую.
    Помітила помилку у тебе в другому реченні "зі пару секунд" =)

    ОтветитьУдалить
  3. У статті виокремлено основні протиріччя розвитку інформаційного суспільства. Цікаво дізнатися думку автора стосовно того, як сучасній людині "володіти світом" і, в той же час, не стати залежною від своєї ж зброї, тобто інформації.

    ОтветитьУдалить
  4. Дякую автору за розкриття теми у досить обгрунтованому вигляді. Влучність тексту вражає. Та реальне запитання постає в тому "Чи вміємо ми оперувати зброєю інформаційних систем і технологій?"

    ОтветитьУдалить
  5. Ольго, дякую, що розкрила таку цікаву тему сьогодення. Досить вдало обґрунтована доцільність вивчення такого предмету, як інформатика, влучно сказано про загрозу використання наших даних. Адже всі ми певним чином володіємо інформацією, проте не кожен з нас знає, як захистити себе в інтернет просторі.

    ОтветитьУдалить
  6. Ольго, дуже цікава стаття, яка наводить на роздуми! Вам дуже влучно вдалось розкрити причини чому багатьом людям наявні інформаційні ресурси не є доступними. Більш того Вам вдлось вказати на небезпеку, на яку себе наражають всі користувачі соціальних мереж. Мало хто задумується про це, заповнюючи власну сторінку, або надаючи комусь певну інформацію в особистій переписці.

    ОтветитьУдалить
  7. Ольго, цікаві думки. Тепер замислююся над тим, що дійсно не всі люди можуть мати доступ до інформації. Найбільш бентежить те, що багато людей не вміє користуватися інформаційними технологіями. Тому, дійсно, інформатика - важливий предмет у школі.

    ОтветитьУдалить
  8. Олю, тема досить цікава та актуальна в наш час. Дійсно, інформатика дуже важливий предмет в опануванні нами інформаційних технологій, адже сьогодні ми моєемо зватися інформаційним суспільством.

    ОтветитьУдалить